Portal psychologiczny: Instytut Psychologii Zdrowia
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Prośba o pomoc w kontakcie z partnerką

Prośba o pomoc w kontakcie z partnerką 10 lata, 3 mies. temu #39

• And
Witam, zgłaszam się po radę w następującej kwestii: moja partnerka bardzo szybko się złości, gdy podczas rozmowy mamy odmienne zdania na jakiś temat. Jak z nią rozmawiać, aby nie dochodziło do kłótni?
Pozdrawiam

Odp: Prośba o pomoc w kontakcie z partnerką 10 lata, 3 mies. temu #42

Rozumiem co czujesz... u mnie jest podobnie ja i mój partner zaczynamy rozmowe o czymś co może wydawać się błache i w moim odczuciu można by było rozwiązać sprawę spokojnie ale mój partner jest tak impulsywny , że już po kilku zdaniach zaczynamy się głośno kłócić. Najgorsze jest to że pod wpływem złości mówimy sobie bardzo przykre rzeczy...już tyle się tego nawarstwiło ...

Odp: Prośba o pomoc w kontakcie z partnerką 10 lata, 3 mies. temu #43

• And
..mam poczucie, że się od siebie odsuwamy, coraz trudniej nam rozmawiać na jakieś ważne tematy...za każdym razem uważam, żeby tylko się nie zdenerwowała więc przestaje mówić o rzeczach dla mnie ważne jak tylko 'wyczuje' że ona może mieć inne zdanie...

Odp: Prośba o pomoc w kontakcie z partnerką 10 lata, 3 mies. temu #47

• Marta
  • Fresh Boarder
  • Oklaski: 0
A co się dzieje potem pomiędzy Wami, kiedy rezygnujesz z powiedzenia jej o tym, co dla Ciebie ważne, bo "wyczułeś", że ona ma inaczej?

Odp: Prośba o pomoc w kontakcie z partnerką 8 lata, 8 mies. temu #118

• IzaTarnecka
  • Fresh Boarder
  • "Nie bójmy się marzyć"
  • Oklaski: 0
Od razu zaznaczę, że jestem kobietą, abyś wiedział, że odpowiadam z kobiecego punktu widzenia Co prawda nie znam Twojej sytuacji z partnerką na tyle dobrze, aby udzielać bardzo trafnych odpowiedzi. Jednak po przeczytaniu tego, co napisałeś, wydaje mi się, że przyczyną tego wszystkiego może być rzecz bardzo nadrzędna. A mianowicie, czy zastanawiałeś się nad tym, czy w waszym związku nie pojawiła się przypadkiem rutyna?
Każda kobieta potrzebuje zmienności i emocji w związku. Potrzebuje flirtu, uwodzenia i lekkiego "drażnienia" przez mężczyznę. Każda chce również odwiedzać nowe miejsca, robić inne, ciekawe rzeczy - a czasem nawet szalone. Żaden związek pomiędzy kobietą i mężczyzną nie może wyglądać tak, że uwodzenie partnera i staranie się o niego, kończy się w momencie, gdy oficjalnie jesteście już ze sobą. To musi trwać zawsze, aby związek się rozwijał, a nie usychał.
Tak, jak wcześniej pisałam, nie mogę udzielać trafnych wskazówek, bo nie wiem dużo o Tobie i o Twojej dziewczynie. Jednak z tego, co przeczytałam, nasuwa mi się tylko to, że w wasze wspólne życie wdarła się monotonia...
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.16 sekundy

logo-z-napisem-białe