Od razu zaznaczę, że jestem kobietą, abyś wiedział, że odpowiadam z kobiecego punktu widzenia

Co prawda nie znam Twojej sytuacji z partnerką na tyle dobrze, aby udzielać bardzo trafnych odpowiedzi. Jednak po przeczytaniu tego, co napisałeś, wydaje mi się, że przyczyną tego wszystkiego może być rzecz bardzo nadrzędna. A mianowicie, czy zastanawiałeś się nad tym, czy w waszym związku nie pojawiła się przypadkiem rutyna?
Każda kobieta potrzebuje zmienności i emocji w związku. Potrzebuje flirtu, uwodzenia i lekkiego "drażnienia" przez mężczyznę. Każda chce również odwiedzać nowe miejsca, robić inne, ciekawe rzeczy - a czasem nawet szalone. Żaden związek pomiędzy kobietą i mężczyzną nie może wyglądać tak, że uwodzenie partnera i staranie się o niego, kończy się w momencie, gdy oficjalnie jesteście już ze sobą. To musi trwać zawsze, aby związek się rozwijał, a nie usychał.
Tak, jak wcześniej pisałam, nie mogę udzielać trafnych wskazówek, bo nie wiem dużo o Tobie i o Twojej dziewczynie. Jednak z tego, co przeczytałam, nasuwa mi się tylko to, że w wasze wspólne życie wdarła się monotonia...